Direct naar de contentDirect naar de footer

Green Key

Green Key is hét keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en vergader- en congresbranche, die serieus en controleerbaar aandacht geven aan duurzaamheid, met zorg voor natuur en milieu in en rondom het bedrijf. De Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving verlangt. Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Onze gasten & Green Key

Onze gasten & Green Key

Als gast van Hotel Enschede zult u ervaren dat de kwaliteit en service ongewijzigd zullen blijven. De milieuvriendelijke manier van ondernemen zal de kwaliteit van uw verblijf juist ten goede komen. Lees meer hierover in de Actualistatieverklaring.

Ook als gast kunt u uw steentje bijdragen, een beter milieu begint tenslotte bij ons samen. Samen met u gaan wij voor Green!

Wilt u meer informatie? Klik hier voor onze MVO Verklaring of lees meer over onze Inkooprichtlijnen en het Duurzaam inkoopbeleid.

Hotel voor de Toekomst

Hotel Enschede Gouden Green Key Certificering

Al voor de opening van Hotel Enschede is er gestreefd naar de Green Key certificiering. De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader-en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Deze maatregelen zijn deels verplicht, deels optioneel. Green Key Nederland kent drie niveau's: Brons, Zilver en Goud. Hoe meer optionele maatregelen een ondernemer invult, hoe hoger de uiteindelijke uitslag is.

De Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. De GREEN KEY is een middel om het duurzame imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren.