Direct naar de contentDirect naar de footer

Musea

In Enschede en de regio Twente vindt u vele musea. Breng een bezoek aan één van de vele tentoonstellingen en/of exposities op de diverse locaties.

 • Bierbrouwerij Grolsch

  Grolsch heeft al bijna vier eeuwen lang een onafhankelijke, eigen kijk op bier. Tijdens de Brouwerij Tour komt alles wat u over Grolsch wilt weten aan bod: de rijke geschiedenis, het brouwen en bottelen. En natuurlijk is er voldoende gelegenheid om alle Grolsch bieren te proeven.

 • Twents Techniekmuseum Heim

  De basis van dit museum ligt in de ontstaansgeschiedenis van de industrie in Hengelo en Twente. Het is een interactief museum waar de bezoeker alles leert over techniek. Ze laten jong en oud kennis maken met techniek door te doen, te voelen en te beleven. Een echte aanrader!

Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe

Hier vindt u de rijkste en mooiste kunstcollectie van Oost-Nederland. Het gehele jaar door zijn er wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst. Geniet van Breitner, Breughel, Ruisdael, Redon en Monet en de vele andere meesters in de 36 zalen.

Bekijk de website
 • Museum Buurtspoorweg

  Vanaf het moment dat u een kaartje koopt, stapt u in een stuk spoorweggeschiedenis om te bewonderen én te beleven. Een echt eersteklas dagje uit voor jong en oud. Hier gaat het eraan toe zoals het in vroeger dagen ging. Met als hoogtepunt een rit in een nostalgische stroomtrein!
 • Openluchtmuseum Ootmarsum

  Een museumpark met authentieke gebouwen, compleet met inventaris en gebruiksvoorwerpen. Hier krijgt u een beeld van het leven op het platteland en de bestuurlijke verhoudingen in het verleden. De gebouwen vertellen ieder een eigen verhaal, maar samen met de collecties wordt een samenhangend beeld gegeven van het Twentse leven.

Museum TwentseWelle

Museum TwentseWelle

Laat u verrassen met verhalen over de mens in Twente. Van jagers en verzamelaars tot de maatschappij van nu. In de oude textielfabriek 'Het Rozendaal' vindt u een stoommachine met de weefgetouwen die hij aandreef en een compleet lös hoes. Maar ook de grote grazers die in de IJstijd in Twente leefden, zoals de mammoet en de wolharige neushoorn.

Bekijk de website