Direct naar de contentDirect naar de footer

Shoppen

Een moderne stad vol historie. In de binnenstad vindt u een ruim aanbod aan grote ketens en kleinere boutiques, restaurants en barretjes.

Winkelen in Enschede

Winkelen in Enschede

Enschede heeft het meest veelzijdige winkelaanbod van Oost-Nederland. U kunt er dan ook verrassend goed winkelen. Naast de grote (inter)nationale ketens vindt u in de kleinere winkelstraten de lokale parels van de stad.

Het drukste plein van de binnenstad is het Van Heekplein. Hier zijn de meeste grote ketens gevestigd. Aan het Van Loenshof zijn veel exclusieve zaken en boetieks gevestigd. In de Haverstraatpassage vindt u leuke, hippe winkeltjes met een uniek assortiment. Ook met slecht kunt u naar hartenlust gaan shoppen. In winkelcentrum De Klanderij zijn namelijk meer dan 50 verschillende winkels gevestigd.

Even op adem komen? Neem plaats op een gezellig terrasje, stap een restaurant binnen of geniet van een drankje in een van de sfeervolle barretjes dat Enschede rijk is.

Koopzondag

Koopzondag

Op de eerste en laatste zondag van de maand is het koopzondag! De winkels in de binnenstad zijn dan geopend van 12:00 tot 17:00 uur.