Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten
  • Broodplank *

    6,00

    Rustieke wit, bruin en Mediterrane broodbol, geserveerd met kruidenboter, aioli en tapenade

    * Vegetarisch
  • Salade guacamole *

    11,50

    Salade van avocado, tomaat, rode ui, jalapeño, gemarineerde groenten en gepocheerd ‘Boerdereitje’

    * Vegetarisch
  • Geroosterde tonijn

    11,50

    Met ceviche van zalm, sojabonen, noedelsalade en sesamvinaigrette

  • Proeverij van garnalen en gamba

    13,50

    Garnalencocktail met Hollandse garnalen, avocado, gepocheerd kwartelei en cocktailsaus | warme ravioli van gamba, wittewijnsaus, Hollandse garnalen, zoetzure wortel en tomaat

  • Twentse plaatham

    11,00

    Met sorbet van watermeloen, gemarineerde watermeloen, gepofte pompoenpitjes en een sinaasappelkletskop

  • Charcuterie

    11,00

    Met rilette, paté, ham- en worstsoorten met brood en dips

  • Carpaccio

    11,50

    Met pestocrème, parmezaanse kaas en rucola

  • Marbré van eend

    12,50

    Marbré van eend en gerookte entrecote met toffee van pompoen, zoetzure pompoen en pompoenolie

  • Proeverij Enschede

    17,50

    Vier kleine gerechtjes bestaande uit:

    Tartaar van zalm | Paling op toast | Steak tartaar met gamba | Twentse plaatham

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

warme voorgerechten
  • Gamba's

    12,50

    Gemarineerd en gegrild met gyoza en sesam soja vinaigrette

  • Oesters

    17,50

    Met spinazie, gegratineerd met hollandaisesaus

    (klassieke koude bereiding is ook mogelijk)

  • Kreeft thermidor

    19,50

    Halve kreeft gegratineerd met parmezaanse kaas en wittewijnsaus

Salades

Salades

Salades
  • Caesar salade

    12,50

    Met gegrilde kipfilet, uitgebakken spek, gepocheerd ei, Parmezaanse kaas en ansjovisdressing

  • Beef salade

    12,50

    Met gebakken biefstukpuntjes en pittige mayonaise

  • Zomerse kruidensalade *

    12,50

    Met zoetzure komkommer, tuinkruiden, asperges, kwarteleitjes, mini paprika, bleekselderij en venkel

    * Vegetarisch

Bovenstaande salades kunt u ook als hoofdgerecht bestellen, toeslag 5,00

Soepen

Soepen

Vers bereid
  • Tomatensoep

    6,00

    Met crème fraiche en rundvlees balletjes

  • Groentensoep

    6,00

    Met draadjesvlees

  • Mosterdsoep

    8,00

    Met uitgebakken spek en krokante kaasstengel

  • Strand krabben soep

    8,50

    Met huis gerookte zalm en venkel

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten
  • Gnocchi *

    18,50

    Met groene groenten, oude kaas en saus van morieljes

    * Vegetarisch
  • Ravioli tomaat *

    18,50

    Met groentelinten, zoetzure tomaat, tomatenbouillon en krokante basilicum

    * Vegetarisch
  • Beyond burger *

    18,50

    Met ingelegde bundelzwammetjes, krokante uienringen en chilimayonaise

    * Vegetarisch
Visgerechten

Visgerechten

Visgerechten
  • Fish & Chips

    20,50

    Krokant gefrituurde witvis met remouladesaus en friet

    Kleine portie 17,50
  • Zeebaars

    22,50

    Met bimi, red meat radijs, cannelloni gevuld met ratatouille en een saus van gember

    Kleine portie 19,50
  • Kabeljauw in pancetta

    22,50

    Met ‘mac and cheese’, ingelegde prei, groene groenten en vinaigrette van sherry-azijn

    Kleine portie 19,50
  • Zalm

    22,50

    Met risotto, gezouten citroen, terrine van doperwten, asperges, lamsoren en beurre noisette

  • Tarbot

    27,50

    Met brandade van gerookte paling, zoetzure prei, couli van spinazie en hollandaisesaus

  • Visplateau

    27,50

    Diverse vissoorten, schaal- en schelpdieren met zilte groenten en schuim van strand krabben

  • Zeetong (ca. 500 gram)

    37,50

    Met citroen, peterselie en gefrituurde kappertjes

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade.

Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Wenst u appelmoes, laat u het ons dan even weten.

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Vleesgerechten
  • Schnitzel Enschede

    18,00

    Met ui, spek, paprika en champignons geserveerd met Stroganoffsaus

    Kleine portie 16,00
  • Maïskip

    20,50

    Filet van maïskip en krokante kipdij met specerijen, meiknol en bataataardappel

  • Eendenborst

    20,50

    Met gyoza van eend, dadelcrème, bospeen, venkel, en knoflookjus

  • Diamanthaas

    20,50

    Spies van diamanthaas met tomatensalade, ratatouille en barbecuesaus

  • Iberico varken

    21,50

    Proeverij van Ibérico; bavette, wang en filet met gegrilde aardappel, verschillende bereidingen van bietjes, aceto uitjes en eigen jus

  • Lamrack

    25,50

    Met moussaka van lamsgehakt, paprika, asperges en venkelsaus

  • Tournedos ‘Juffertjes in het groen’

    26,50

    Met gekonfijte aardappel, groene groenten en rodewijnsaus

    Keuze:
    Saus naar keuze - €26,50
    Gorgonzola - €27,50
    Eendenlever - €32,50

  • Regionaal rundplateau

    27,50

    Verschillende bereidingen en gerechtjes van het regionale rund

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade.

Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Wenst u appelmoes, laat u het ons dan even weten.

Grillgerechten

Grillgerechten

Grillgerechten
  • Truffelburger (270 gram, 100% rundvlees)

    19,50

    Beefburger met oude kaas, rucola, rode ui, augurk, uienringen en truffelmayonaise

  • Kipsaté de Luxe

    19,50

    Royale kipspies met zoetzure groente, gegrilde ananas, kroepoek en satésaus

  • Kalfs rib eye

    25,00

    met geroosterde mais, gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en pepersaus

  • IBP rundvlees

    Noord Amerikaans rundvlees van hoge kwaliteit. De runderen zijn minimaal 100 dagen gevoed met mais. Hierdoor is het vlees mooi gemarmerd en heeft het een sappige smaak.

    • Rib eye 300 gram €30,50
    • Rib eye 550 gram €40,50
    • Steak 250 gram €25,50
    • Steak 150 gram €20,50 (kleine portie)

    met geroosterde mais, gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en pepersaus

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Wenst u appelmoes, laat u het ons dan even weten.

Desserts

Desserts

Desserts
  • Crème brûlée

    9,00

    Van sinaasappel met vanille roomijs

  • Dame blanche

    9,00

    Vanille roomijs met amandelkrokant en warme chocoladesaus

  • Honing-mandarijn

    9,00

    Mousse van honing en mandarijn met yoghurtijs, pecannoten, sponge cake en vanillehangop

  • Framboos en mascarpone

    9,00

    Cremeux van mascarpone en framboos met frambozencrème, gemarineerde framboos, rabarbertaartje en frambozenijs

  • Chocolade millefeuille

    9,00

    Gesuikerd bladerdeeg met mousse van pure chocolade, crème van praline, gebrande noten en ijs van koffie

  • Sorbet 2.0

    9,00

    Van verschillende soorten sorbetijs met vers fruit en kletskoppen

  • Kaas

    10,50

    Proeverij van streek- en Internationale kaassoorten

  • Koffie compleet

    9,50

    Koffie, thee of cappuccino met 5 luxe huisgemaakte zoetigheden

Vanderpoel IJsmakers sinds 1925

Vanderpoel IJsmakers sinds 1925

Het Van der Poel ijs valt regelmatig in de prijzen en kent de hoogste titel in ijsbereider. Zo wonnen ze al 5 keer goud en vele malen zilver. Ze bereiden hun ijs dan ook elke dag vers. Ze gebruiken natuurlijke producten, zoals vanillestokjes en zelf gebrande noten. Kleurstoffen zijn taboe. IJs van Van der Poel is dus met recht puur en ambachtelijk. En dat proef je!
  • Nut explosion

    8,50

    Vol en romig ijs met zelfgemaakte karamelsaus en gebrande noten, gegarneerd met karamel en slagroom

  • Lemon cookie

    8,50

    Romig ijs van limoen en yoghurt met witte chocolademousse en koekstukjes

  • Strawberry cheesecake

    8,50

    IJs van volle melk, verse room, Italiaanse mascarpone en English cookies met aardbeiensaus en slagroom