Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten
  • Broodplank *

    6,00

    Rustieke wit, bruin en mediterrane broodbol geserveerd met kruidenboter, knoflooksaus en kerriemayonaise

    * Vegetarisch
  • Salade falafel *

    11,00

    Falafel met salade van little gem, feta kaas, radijs, rode ui, cherrytomaatjes en yoghurt-kruidendressing

    * Vegetarisch
  • Tonijntartaar

    11,50

    Met gebrande tonijn, salade van quinoa, komkommer en wasabidressing

  • Duo van garnalen en gamba

    13,50

    Garnalencocktail met Hollandse garnalen, avocado, gepocheerd kwartelei en cocktailsaus | warme ravioli van gamba, wittewijnsaus, Hollandse garnalen, zoetzure wortel en tomaat

  • Twentse plaatham

    11,00

    Met in rode port gemarineerde meloen, gepofte pompoenpitjes en een sinaasappelkletskop

  • Charcuterie

    11,00

    Met rilette, paté, ham- en worstsoorten met brood en dips

  • Carpaccio

    11,50

    Met pestocrème, pecorino kaas en rucola

  • Marbré van rund

    12,50

    Marbré van gerookte runderentrecote en ossenworst met zoetzure ui, kerriedruifjes en bieslookcrème

  • Proeverij Enschede

    17,50

    Vier kleine gerechtjes bestaande uit; Gebrande tonijn | Garnalencocktail | Marbré van rund | Twentse plaatham

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

warme voorgerechten
  • Gamba's

    12,50

    Gemarineerd en gegrild met zachtgegaard buikspek en hoi sin

  • Oesters

    17,50

    Met spinazie, gegratineerd met hollandaisesaus

    (klassieke koude bereiding is ook mogelijk)

  • Kreeft thermidor

    19,50

    Halve kreeft gegratineerd met parmezaanse kaas en wittewijnsaus

Salades

Salades

Salades
  • Caesar salade

    12,50

    Met gegrilde kipfilet, uitgebakken spek, gepocheerd ei, Parmezaanse kaas en ansjovisdressing

  • Gambasalade

    12,50

    Met gebakken gamba’s, gegrilde paksoi, zoetzure groenten, sesamkrokant en chilimayonaise

  • Beefsalade

    12,50

    Met gebakken biefstukpuntjes en pittige mayonaise

  • Zomerse kruidensalade *

    12,50

    Met groene groenten, kwarteleitjes, groene asperges, pecorino kaas en kruidendressing

    * Vegetarisch

Bovenstaande salades kunt u ook als hoofdgerecht bestellen, toeslag 5,00

Soepen

Soepen

Vers bereid
  • Tomatensoep

    6,00

    Met crème fraiche en rundvlees balletjes

  • Groentensoep

    6,00

    Met draadjesvlees

  • Bloemkoolsoep *

    7,50

    met hazelnoot en citroenschuim

    * Vegetarisch
  • Mosterdsoep

    7,50

    Met uitgebakken spek en krokante kaasstengel

  • Strand krabben soep

    8,50

    Met huis gerookte zalm en venkel

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten
  • Gnocchi *

    18,50

    Met groene groenten, oude kaas en saus van morieljes

    * Vegetarisch
  • Ravioli ricotta en spinazie *

    18,50

    Met gestoofde spinazie, prei, gepofte paprika en tomatenvinaigrette

    * Vegetarisch
  • Bulgur *

    18,50

    Met Hennepzaad en geroosterde groenten
    veganistisch

    * Vegetarisch
  • Incredible burger *

    18,50

    Met uienmarmelade, augurk, krokante uienringen en chilimayonaise

    * Vegetarisch

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen.
Wenst u appelmoes, laat u het ons dan even weten.

Visgerechten

Visgerechten

Visgerechten
  • Fish & Chips

    20,50

    Krokant gefrituurde witvis met remouladesaus en friet

    Kleine portie 17,50
  • Zeebaarsfilet

    22,50

    Met saffraanrisotto, zoetzure venkel, asperge en wortel-mosterdsaus

    Kleine portie 19,50
  • Kabeljauw

    22,50

    Met brandade van makreel, crosne, paksoi en beurre blanc saus

    Kleine portie 19,50
  • Zalm

    22,50

    Met truffel pasta, ingelegde bundelzwammetjes,creme van knolselderij en hollandaise saus

  • Tarbot

    27,50

    Met aardpeer, haringkaviaar, gekonfijte aardappel en zuringsaus

  • Visplateau

    27,50

    Diverse vissoorten, schaal- en schelpdieren met zilte groenten en schuim van strand krabben

  • Zeetong (ca. 500 gram)

    37,50

    Met citroen, peterselie en gefrituurde kappertjes

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen.
Wenst u appelmoes, laat u het ons dan even weten.

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Vleesgerechten
  • Schnitzel Enschede

    18,00

    Met ui, spek, paprika en champignons geserveerd met Stroganoffsaus

    Kleine portie 16,00
  • Maïskip

    20,50

    Filet van maïskip en krokante kipdij met polenta, mais, pastinaak en saus van sjalot

  • Eendenborst

    21,50

    Afgelakt met maple syrup en notencrunch, gyoza, bospeentjes en vadouvanjus

  • Diamanthaas

    20,50

    Spies van diamanthaas met komkommersalade, gekarameliseerde ui en tzatziki

  • Lamsfilet

    24,50

    En lamsnek met groene groenten, doperwtenpuree, gepofte aardappel en saus van knoflook

  • Regionaal vleesplateau (streek)

    27,50

    Verschillende bereidingen en gerechten van het regionale rund en varken

  • Tournedos

    27,50

    Met gekonfijte aardappel en pompoen:
    Saus naar keuze:
    Gorgonzola € 28,50
    Eendenlever € 32,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen.
Wenst u appelmoes, laat u het ons dan even weten.

Grillgerechten

Grillgerechten

Grillgerechten
  • Cheeseburger (220 gram, 100% rundvlees

    19,50

    Beefburger met cheddar, smokey barbequesaus, rode ui, ijsbergsla, tomaat en krokante uienringen

  • Kipsaté de Luxe

    19,50

    Royale kipspies met zoetzure groente, gegrilde ananas, kroepoek en satésaus

  • Kalfs rib eye

    25,00

    met geroosterde mais, gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en pepersaus

  • IBP rundvlees

    Noord Amerikaans rundvlees van hoge kwaliteit. De runderen zijn minimaal 100 dagen gevoed met mais. Hierdoor is het vlees mooi gemarmerd en heeft het een sappige smaak.

    • Rib eye 300 gram €33,50
    • Rib eye 550 gram €43,50
    • Entrecote 200 gram €24,50
    • Entrecote 350 gram €34,50

    Met geroosterde mini mais, gevulde champignon, gepofte Roseval aardappel en pepersaus

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Wenst u appelmoes, laat u het ons dan even weten.

Desserts

Desserts

Desserts
  • Crème brûlée

    9,00

    Van citroengras met een sorbet van lichee

  • Dame blanche

    9,00

    Vanille roomijs met amandelkrokant en warme chocoladesaus

  • Lemon curd

    9,00

    Met meringue, bastogne koek en yoghurt ijs

  • Roodfruit en mascarpone

    9,00

    Cremeux van mascarpone en roodfruit met citroencrème, gesuikerde gember, custardtaartje en sorbet van limoen en citroen

  • Chocolade millefeuille

    9,00

    Gesuikerd bladerdeeg met mousse van pure chocolade, crème van praline, gebrande noten en ijs van passievruchten

  • Sorbet 2.0

    9,00

    Van verschillende soorten sorbetijs met vers fruit en kletskoppen

  • Kaas

    10,50

    Proeverij van streek- en Internationale kaassoorten

  • Koffie compleet

    9,50

    Koffie, thee of cappuccino met 5 luxe huisgemaakte zoetigheden

Vanderpoel IJsmakers sinds 1925

Vanderpoel IJsmakers sinds 1925

Het Van der Poel ijs valt regelmatig in de prijzen en kent de hoogste titel in ijsbereider. Zo wonnen ze al 5 keer goud en vele malen zilver. Ze bereiden hun ijs dan ook elke dag vers. Ze gebruiken natuurlijke producten, zoals vanillestokjes en zelf gebrande noten. Kleurstoffen zijn taboe. IJs van Van der Poel is dus met recht puur en ambachtelijk. En dat proef je!
  • Cookie caramel

    9,00

    Vol en romig ijs met zelfgemaakte karamelsaus en koekstukjes, gegarneerd met karamel en slagroom

  • Grapefruit

    9,00

    Sorbet met verse stukjes grapefruit, coulis van sinaasappel en kletskoppen

  • Triple cherry

    9,00

    IJs van kersen en stukjes pure chocolade, geglaceerde kersen en slagroom