Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten
  • Broodplank

    6,00

    Wit en bruin breekbrood en Mediterraan uien brood, geserveerd met kruidenboter, aioli en tapenade

  • Geitenkaas *

    11,00

    Met pistache, komkommer, groene appel en Vadouvan crème

    * Vegetarisch
  • Tartaar van zalm

    11,50

    Met gemarineerde en gegrilde tonijn, soja bonen, kerriemayonaise en inktvisringetjes

  • Paling op toast

    13,50

    Gerookte paling op geroosterde brioche, uienchutney, zoetzure venkel en kruidensla

  • Twentse plaatham

    11,00

    Met piccalilly, groenten, kerriedruifjes en crème van mosterd

  • Charcuterie

    11,00

    Met rilette, paté, ham- en worstsoorten met brood en dips

  • Carpaccio

    11,50

    Met rucola pesto crème, Parmezaanse kaas en veldsla

  • Tartaar du chef

    13,00

    Steak tartaar met kwartel eidooier, koolrabi, mosterdzaad en sjalotten crème

  • Oesters

    17,50

    6 bereidingen van oesters naar chefs idee

  • Proeverij Enschede

    17,50

    Vier kleine gerechtjes bestaande uit:
    Tartaar van zalm | Paling in het groen | Steak tartaar met gamba | Twentse plaatham

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

warme voorgerechten
  • Gamba's

    12,50

    Gemarineerd en gegrild met gyoza en sesam soja vinaigrette

  • Gnocchi *

    12,50

    Met gebakken eekhoorntjesbrood en een saus van Parmezaanse kaas

    * Vegetarisch
  • Coquilles

    18,50

    Met pastinaak crème, bundelpaddenstoelen en een open ravioli van koolrabi

Salades

Salades

Salades
  • Caesar salade

    12,50

    Met gegrilde kipfilet, uitgebakken spek, gepocheerd ei, Parmezaanse kaas en ansjovisdressing

  • Beef salade

    12,50

    Met gebakken biefstukpuntjes en pittige mayonaise

  • Winter salade *

    12,50

    Met gemarineerde paddenstoelen, kikkererwten, pompoen en Pecorino kaas

    * Vegetarisch

Bovenstaande salades kunt u ook als hoofdgerecht bestellen, toeslag 5,00

Soepen

Soepen

Vers bereid
  • Tomatensoep

    6,00

    Met crème fraiche en rundvlees balletjes

  • Groentensoep

    6,00

    Met draadjesvlees

  • Soep van knolselderij *

    8,00

    Met truffel, paddenstoelenschuim en krokante kaasstengel

    * Vegetarisch
  • Strand krabben soep

    8,50

    Met huis gerookte zalm en venkel

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten
  • Bulgur *

    18,50

    Met hennepzaad, geroosterde groenten en gepocheerde kwarteleitjes

    * Vegetarisch
  • Ravioli *

    18,50

    Van pompoen en salie met gemarineerde pompoen, mosterdzaad en bosui

    * Vegetarisch
  • Falafel *

    18,50

    Met zoetzure tomaatjes, feta, flatbread, botersla en tahinsaus

    * Vegetarisch
    14,50
Visgerechten

Visgerechten

Visgerechten
  • Fish & Chips

    20,50

    Krokant gefrituurde witvis met remouladesaus en friet

    17,50
  • Zeebaars

    22,50

    Met risotto, tomatenchutney, mini courgette, bosui en witte wijnsaus

    19,50
  • Kabeljauw

    22,50

    Met truffel tagliatelle, paksoi, wortel en knolselderij

    19,50
  • Zalm

    22,50

    Met kimchee groenten, rettich, spinazie en saus van sesam

  • Tarbot

    27,50

    Met zoetzure tomaat, artisjok, Charlotte aardappel, groene groenten en peterseliesaus

  • Visplateau

    27,50

    Diverse vissoorten, schaal- en schelpdieren met zilte groenten en schuim van strand krabben

  • Zeetong (ca. 500 gram)

    37,50

    Met citroen, peterselie en gefrituurde kappertjes

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade.

Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Wenst u appelmoes, laat u het ons dan even weten.

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Vleesgerechten
  • Schnitzel Enschede

    18,00

    Met ui, spek, paprika en champignons geserveerd met Stroganoffsaus

    16,00
  • Maïskip

    20,50

    Filet van maïskip en krokante kipdij met specerijen, meiknol en bataataardappel

  • Diamanthaas

    20,50

    Spies van diamanthaas met gekarameliseerde ui, komkommersalade en tzatziki

  • Tournedos du chef

    26,50

    Tournedos met aardappel-spektaart en groene groenten

    Keuze:
    Saus naar keuze - €26,50
    Gorgonzola - €27,50
    Zwezerik - €32,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade.

Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Wenst u appelmoes, laat u het ons dan even weten.

Grillgerechten

Grillgerechten

Grillgerechten
  • Beef-bacon burger XL

    19,50

    Beefburger omwikkeld met bacon, geserveerd met Cheddar, spiegelei, rode ui, tomaat, augurk en krokante uienringen

    (270 gram, 100% rundvlees)

  • Kipsaté de Luxe

    19,50

    Royale kipspies met zoetzure groente, gegrilde ananas, kroepoek en satésaus

  • Kalfs rib eye

    25,00

    met geroosterde mais, gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en pepersaus

  • IBP rundvlees

    Noord Amerikaans rundvlees van hoge kwaliteit. De runderen zijn minimaal 100 dagen gevoed met mais. Hierdoor is het vlees mooi gemarmerd en heeft het een sappige smaak.

    • Rib eye 300 gram €30,50
    • Rib eye 550 gram €40,50
    • Steak 250 gram €25,50
    • Steak 150 gram €20,50 (kleine portie)

    met geroosterde mais, gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en pepersaus

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Wenst u appelmoes, laat u het ons dan even weten.

Wildgerechten

Wildgerechten

Wildgerechten
  • Hazenpeper

    18,00

    met rode kool, stoofpeer en aardappelpuree

  • Hert

    24,50

    Hertenbiefstuk met rode biet, spruitjes, gegrilde aardappel en een jus van jeneverbessen

  • Wilde eend

    24,50

    Eendenfilet en loempia van de bout met pompoen, tutti frutti, gerookte amandelen en rode wijn jus

Desserts

Desserts

Desserts
  • Crème brûlée

    9,00

    Van sinaasappel met vanille roomijs

  • Dame blanche

    9,00

    Vanille roomijs met amandelkrokant en warme chocoladesaus

  • Tiramisu 2.0

    9,00

    Van amandelmacarons en koffie crème met een shake van dragon en Amaretto

  • Perentaartje

    9,00

    Met karamel crème, hangop en yoghurtijs

  • Notenparfait

    9,00

    Met ijs van pistache, amandelcrumble en mangocompote

  • Sorbet 2.0

    9,00

    Van verschillende soorten sorbetijs met vers fruit en kletskoppen

  • Kaas

    10,50

    Proeverij van streek- en Internationale kaassoorten

  • Koffie compleet

    9,50

    Koffie, thee of cappuccino met 5 luxe huisgemaakte zoetigheden

Vanderpoel IJsmakers sinds 1925

Vanderpoel IJsmakers sinds 1925

Het Van der Poel ijs valt regelmatig in de prijzen en kent de hoogste titel in ijsbereider. Zo wonnen ze al 5 keer goud en vele malen zilver. Ze bereiden hun ijs dan ook elke dag vers. Ze gebruiken natuurlijke producten, zoals vanillestokjes en zelf gebrande noten. Kleurstoffen zijn taboe. IJs van Van der Poel is dus met recht puur en ambachtelijk. En dat proef je!
  • Appel-Kaneel

    8,50

    Vol en romig amandel ijs met appel en kaneel

  • Yoghurt, perzik & sinaasappel

    8,50

    Romig ijs van yoghurt met gepocheerde perzik en perzik sinaasappelsaus

  • Crunchie Pecan & Salted Caramel

    8,50

    Vol en romig amandel ijs met krokante pecannoten en een gezouten hazelnoot karamel